Oldal kiválasztása

Villanyszerelőt keresek!

Elment az áram, és ülök a félhomályban. Nem vicces, főleg, hogy így se melegvizem nem lesz, se főzni nem tudok, és nemsokára be is sötétedik, és nem tudom van-e itthon gyertya. Azonnal kell egy villanyszerelő!

villany-szerelo.hu

Ez is lehet egy azonnali indok, amikor villanyszerelő segítségét indokolt igénybe venni. Emellett természetesen számos más helyzet adódhat, amikor szakembert kell keresni. Bármilyen építésű épületben is laknak, legyen az panel, tégla, ytong vagy rönkház, esetleg egy könnyűszerkezetes épület, az elektromos hálózat minden esetben kiemelten fontos szerepet játszik abban, hogy biztonságban érezzék magukat, a családjukat és az értékeiket egyaránt. Ehhez természetesen nem árt, ha az elektromos rendszer teljesen rendben van.

Amikor megvesznek egy házat vagy egy lakást, akkor sokszor elfelejtik azt, hogy mielőtt megveszik, nem árt felméretni az állapotát, amihez fontos egy regisztrált, megbízható villanyszerelő szakembert keresni. Manapság a keresés már nem olyan bonyolult, sőt, kijelenthető, hogy a technikai eszközök és az internet segítségével kifejezetten Kánaán tárul mindenki elé, ha például villanyszerelőt keresnek. Ma már több olyan weboldalt is találnak, ahol regisztrált villanyszerelőket találnak a lakóhelyüknek vagy éppen a munkavégzés helyszínének megfelelően.

A keresés előtt azonban fontos lehet teljesen tudatába kerülni annak, hogy milyen munkát is szeretnének elvégeztetni a szakemberrel. Az első kérdések között ott lesz, hogy hol lenne a munkavégzés helyszíne és természetesen az is, hogy mi lenne az elvégzendő feladat. Természetesen ez mindig attól is függ, hogy hibaelhárításról van szó vagy pedig felújítani szeretnének egy elektromos hálózatot, esetleg csak kisebb javítási munkálatokról van szó, vagy pedig egy komplett rendszert szeretnének kikészíttetni az új, vagy most megvásárolt lakásukban, házukban, vagy bármilyen épületben. A keresést mindig ezek a szempontok határozzák meg.

Általában az a tapasztalat, hogy a kisebb javítási, szerelési munkákhoz nem keresnek meg nagy cégeket, hanem igyekeznek „fű alatt” megoldani a dolgokat, hátha azzal egy költséghatékony megoldást találhatnak. Ez nem minden esetben vezet praktikus megoldáshoz, mert sajnos még mindig vannak olyan helyzetek, amikor ez nem lesz hosszútávon kifizetődő.

Bár a keresés folyamatában látható, hogy a cégek vagy a vállalkozók, akiket megkeresnek, milyen referenciákkal és tapasztalattal rendelkeznek, sok esetben mégis az elsődleges és a legfontosabb szempont a keresés alkalmával, hogy „mennyi az annyi”. Éppen ebből kifolyólag sokszor olyan megoldásokat választanak inkább, amelyekkel költséget tudnak megtakarítani, ahelyett, hogy elsősorban a szakszerű munkavégzést és ennek következtében pedig a saját, a családjuk és az értékeik biztonságát vennék figyelembe. Hiszen ez a legfontosabb szempont az otthonuk szempontjából, főleg az elektromos árammal kapcsolatban, amely tudjuk, hogy legrosszabb esetben végzetes helyzeteket is előidézhet, ha nem megfelelően kerestek szakembert a kiépítéshez, javításhoz vagy szereléshez.

Nagyon fontos szempont, hogy minden esetben körültekintően kell villanyszerelőt választani, és természetesen elsősorban csak regisztrált, tapasztalt szakember jöhet szóba. Persze vannak olyan kisebb otthoni villanyszerelési munkák is, amelyeket el lehet végezni saját kezűleg is, de láttunk már ebből is balesetet. Van, aki ezt megoldja otthon, de mégis azt javaslom, hogy persze drágább megoldás, de a biztonság miatt mindig keressenek megbízható villanyszerelő szakembert.

A fővárosban könnyű helyzetben vannak, hiszen sok villanyszerelő szinte Budapest egész területén vállal munkát, sőt még a környező településeken is, Pest megyével bezárólag. Természetesen mindenki igyekszik a lakhelyéhez legközelebb eső területről vagy kerületből keresni, mert abban bízik, hogy így kaphat a leggyorsabban időpontot a munka elvégzésére. Ez nem minden esetben fedi a valóságot, mert egy megbízható, precízen dolgozó villanyszerelő nem biztos, hogy a sok megrendelése, munkája mellett azonnal tudja vállalni a feladatot. Viszont ma már több olyan céget is találnak, ahol non-stop és akár S.O.S egy vagy két órán belül is kiállnak a helyszínre, ha nagy a baj.

Vidéken talán már picit nehezebb a helyzet, hiszen nem biztos, hogy minden kisebb településen akad azonnal villanyszerelő. Bár az is igaz, hogy vidéken szinte mindenkinek van egy jó szakember ismerőse, csak kérdés, mennyire van leterhelve munkákkal.

A megbízható villanyszerelő keresése kiemelten fontos, bármilyen munkáról is legyen szó. Ha találnak egy számukra precízen, igényesen és szakszerűen dolgozó szakembert, általában elmentik az elérhetőségét, mert az megnyugvással tölt el mindenkit, hogy tudják, bármi gond van, biztonságosan el lesz végezve a jövőben is a rábízott munka.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Eon regisztált villanyszerelő

Ha nyugodt szeretne lenni az otthonában elvégzett villamosági munka felől, akkor mindenféleképpen olyan regisztrált szakemberre bízza a kivitelezést, aki megtalálható az EON regisztrált villanyszerelő listáján. Ez röviden azt jelenti, hogy ugyan a szakember nem az EON közvetlen alkalmazásában áll, azonban a munkája és szaktudása megfelel az EON által elvárt szintnek – ezáltal bártan ajánlják ügyeleiknek a szakembert.

Az EON által ajánlott regisztrált villanyszerelők listáját itt éri el: https://www.meevet.hu/

Regisztrált villanyszerelőnek lenni annyit jelent, hogy egy országos szintű alkalmassági vizsgán megfelelt szakember az illető. Kicsit bővebben, a regisztrált villanyszerelők vizsgája az ország minden pontján azonos, így a vidéki és a fővárosi szerelőknek is épp ugyanolyan szaktudással kell rendelkezniük. A regisztrált villanyszerelői vizsgára belépési követelmények is vannak, a szakmai végzettségtől függően bizonyos idejű szakmai tapasztalatot igazoltan meg kell szerezni. Ez a szakmunkások esetében minimum öt év, mérnökök esetén 3. Ha mesterszerelő az illető, 

nem szükséges a tapasztalati évek igazolása, automatikusan leteheti a regisztrált villanyszerelői vizsgát. 

A szakma megvédése érdekében kizárólag leigazolt munkaviszonnyal rendelkező szerelők vehetnek részt az adatbázisba kerülését. Ha egyszer már igazolt villanyszerelővé vált az illető, az sem örökéletű – 3 évente frissítő és szinten tartó vizsgát kell tennie, ezzel is folyamatosan képezve magát.