Oldal kiválasztása

Villany-szerelő kereső

Amikor valamilyen elektromos árammal kapcsolatos probléma lép fel az otthonukban vagy a munkahelyen, akkor a hiba elhárítására villanyszerelőt keresnek. Természetesen nem csak egy hibaelhárítás vagy egy javítás alkalmával kereshetnek szakembert, hanem telepítés, bővítés vagy bármilyen felújítási munkálatok miatt egyaránt.

villany-szerelo.hu

Nagyon fontos, hogy mindenképpen regisztrált szerelőre bízzák akár otthonuk, akár munkahelyük villamos hálózatának kiépítését, átalakítását vagy bővítését, szerelését, javítását, mert ebben az esetben biztosak lehetnek benne, hogy a villanyszerelési munkálatok kivitelezése a hatályos előírások szerint, precízen, biztonságosan és szakszerűen történik meg. Találhatnak több regisztrált szerelői listát is.

Az egyik ilyen lista olyan villanyszerelőkből áll, akiket az E.ON minősített, így megbízhat a szakértelmükben. A listán szereplő regisztrált szerelők független szakemberek, egyikük sem az E.ON munkatársai, de ennek a minősítésnek köszönhetően megbízható szolgáltatást nyújtanak és teljesen átlagos piaci áron dolgoznak. 

Mindig adja magát a kérdés, hogy milyen szakembert kell keresniük, ha mérőhelyet szeretnének létesíteni vagy átalakítást végeztetni a már meglévő elektromos hálózaton, amelyet esetleg még bővíteni is szeretnének. Egy új mérőhely létesítését vagy az átalakítását, bővítését csak és kizárólag regisztrált szerelő végezheti el. A mérőhelyeken lévő záró pecsétek, plombák eltávolítására csak arra feljogosított szerelők végezhetik. A már meglévő, leplombált fogyasztásmérőnél végzett munkák esetén a költséghatékony és gyors ügyintézés érdekében keressen ilyen regisztrált szerelőt.

Egy meghatalmazó nyomtatvány kitöltésével és benyújtásával további villanyszerelési feladatokkal is megbízhatja a kiválasztott regisztrált szerelőjét. Ezek a következők lehetnek például: igénybejelentő leadás, hálózat csatlakozási szerződés aláírása, vagy más megbízási teendők, amelyeket a szerelő könnyebben, gyorsabban és egyszerűbben elvégezhet, mint a megrendelő. Az elosztói engedélyesek üzletszabályzatában leírtak szerint mérőhely létesítését, átalakítását az elosztói engedélyesek által előírt technológiát és irányelveket ismerő, regisztrált vállalkozó végezhet.

Minden regisztrált villanyszerelő neve mellett kell lennie egy nagy P betűnek, kék alapon fehér színnel. A regisztrált szerelő neve melletti nagy P betű jelentése: A záró pecsétek, vagyis a plombák az elosztói engedélyes, E.ON tulajdona. Ezen plombák eltávolítását 2017. július 1-től csak az erre feljogosított nagy P betűvel jelölt regisztrált szerelők végezhetik el. Már meglévő fogyasztásmérők esetében végzett munkák alkalmával is a költséghatékony és gyors ügyintézés érdekében érdemes lehet ezen regisztrált szerelőket keresni.

A regisztrált villanyszerelők keresése történhet név szerint, ha ismerik a villanyszerelőt, csak az elérhetősége nincs meg, vagy pedig a munkavégzés helyszíne szerinti felosztásban is. Ugyanilyen szerelő kereső rendszert találhatnak az Elmű oldalán is, ahol szintén kizárólag regisztrált villanyszerelő szakemberek elérhetőségét találhatják meg, akiket az Elmű-Émász ajánl. 

Természetesen nem csak ennek a két szolgáltatónak az oldalán kereshetnek regisztrált villanyszerelőket, vannak olyan oldalak is, ahol például a fővárosban kerületi lebontásban is kereshetnek villanyszerelőket. Olyan oldalak is vannak, ahol kifejezetten az elvégzendő munkák is fel vannak tüntetve, amelyekkel megbízhatják a villanyszerelő szakembert.

Nézzünk meg néhány további lehetőséget is:

Ezeken az oldalakon kivétel nélkül kereshetnek országszerte, a lakhelyükhöz, vagy a munkavégzés helyszínéhez közel dolgozó villanyszerelő szakembereket. A mai fejlett technikai fejlődés által, az internet kínálta lehetőségek tárházában szinte pillanatok alatt találhatnak egy villanyszerelő szakembert ezeknek a keresőknek a segítségével. 

Azt mindenki saját maga dönti el, hogy mi alapján fog szakembert választani, de azt mindenképpen érdemes szem előtt tartani, hogy csak abban az esetben lehetnek nyugodtak a munkavégzés után is a biztonságos elektromos hálózat működésével kapcsolatban, hogyha leinformálható, vagyis regisztrált szakemberre bízzák a munkavégzést. Nem éri meg kockáztatni, és a lehetőségek bőségesek, biztosan találnak a lakhelyükhöz közel olyan regisztrált szerelőt, aki precízen, pontosan és biztonságosan elvégzi a rábízott feladatot, megfizethető, korrekt díjszabással.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Elmű regisztált villanyszerelő

Ha nyugodt szeretne lenni az otthonában elvégzett villamosági munka felől, akkor mindenféleképpen olyan regisztrált szakemberre bízza a kivitelezést, aki megtalálható az ELMŰ regisztrált villanyszerelő listáján. Ez röviden azt jelenti, hogy ugyan a szakember nem az ELMŰ közvetlen alkalmazásában áll, azonban a munkája és szaktudása megfelel az ELMŰ által elvárt szintnek – ezáltal bártan ajánlják ügyeleiknek a szakembert. 

Az ELMŰ által regisztrált villanyszerelők listáját itt éri el: https://www.meevet.hu/ 

Regisztrált villanyszerelőnek lenni annyit jelent, hogy egy országos szintű alkalmassági vizsgán megfelelt szakember az illető. Kicsit bővebben, a regisztrált villanyszerelők vizsgája az ország minden pontján azonos, így a vidéki és a fővárosi szerelőknek is épp ugyanolyan szaktudással kell rendelkezniük. A regisztrált villanyszerelői vizsgára belépési követelmények is vannak, a szakmai végzettségtől függően bizonyos idejű szakmai tapasztalatot igazoltan meg kell szerezni. Ez a szakmunkások esetében minimum öt év, mérnökök esetén 3. Ha mesterszerelő az illető, 

nem szükséges a tapasztalati évek igazolása, automatikusan leteheti a regisztrált villanyszerelői vizsgát. 

A szakma megvédése érdekében kizárólag leigazolt munkaviszonnyal rendelkező szerelők vehetnek részt az adatbázisba kerülését. Ha egyszer már igazolt villanyszerelővé vált az illető, az sem örökéletű – 3 évente frissítő és szinten tartó vizsgát kell tennie, ezzel is folyamatosan képezve magát.