Oldal kiválasztása

Villanyszerelő gyorsszolgálat

Amikor valamilyen elektromos árammal kapcsolatos probléma lép fel az otthonukban vagy a munkahelyen, akkor a hiba elhárítására villanyszerelőt keresnek. Természetesen nem csak egy hibaelhárítás vagy egy javítás alkalmával kereshetnek szakembert, hanem telepítés, bővítés vagy bármilyen felújítási munkálatok miatt egyaránt.

villany-szerelo.hu

Biztosítéktábla csere

A lakások elektromos rendszerének a legfontosabb része. Ha ez meghibásodik, akkor azonnal segítséget kell kérni az erre szakosodott gyorsszolgálattól. A biztosítéktáblában vannak kisebb nagyobb más biztosítók, amelyek a túláram elleni védelmet biztosítják. A fi-relé pedig abban ad biztonságot, ha ilyesféle elakadást állna fönt, akkor lekapcsolja a biztosítékot a biztonság érdekében. Ez a lakáselosztó a lakás legfontosabb része mivel innen indul a lakásban az összes elektromos eszköz. Ebből kiindulva hatalmas terhelésnek van kitéve nap, mint nap. Az olvadóbiztosítéknak-, amely be van építve a biztosíték táblába- az a feladata, hogy megakadályozza a túláramot és a zárlatot. Hogy miért fontos ennek a vizsgálata időszakonként? Mert a biztosítéktáblában találhatókismegszakítók és olvadóbiztosítékok is elérnek egy bizonyos kort, ami után már teljes körűen nem tudják teljesíteni a funkciójukat. A leolvadás veszélye ilyen esetben fennál vagy legrosszabb esetben nem tudják megvédeni a falban található vezetékeket, ami következtében tűz alakulhat vagy jelentős balesetveszély.  Ha ez bekövetkezik, tönkre mennek az elektronikus eszközök vagy meghibásodnak. Gyakran jelentős anyagi károkat okozhat az, ha kellőképpen nem figyelünk oda ezeknek a dolgoknak a karbantartására. Mivel rengeteg eszközöket használunk így egyre nagyobb a terhelés is a falakban. Előfordulhat, hogy indokolatlanul megnövekszik a lakás áramfelvétele mivel nem volt időben szervizelve. A gyorsszolgálat azért jó választás mert, ha időközönként végeznek karbantartást és nem, csak akkor, ha már bekövetkezik a baj, akkor ez hosszútávon az anyagi kiadás csökkenhet.  Kis beruházás és máris jelentős kockázatcsökkenést lehet elérni. Hiszen, ha ilyen meghibásodás lép fel, akkor nem csak magát a berendezést kell megjavítani, hanem gyakran a hozzá kapcsolódott értéktárgyakat is.

Vezeték hálózat bővítése

Köztudott, hogy manapság az eszközök egyre jobban energiatakarékosabbak viszont így az is egyértelmű, hogy több is lesz belőlük. Mivel már minden helyiségben van legalább egy elektromos eszköz, amihez szükséges áram így indokolttá válhat is az elektromos hálózat bővítése. Ez alatt nem csak azt értjük, hogy egy új helyiségben bevezetjük a villanyáramot és néhány kapcsolót, amit kis tudással és kézügyeséggel akár egy ismerős által megoldható úgy, hogy működőképes legyen és a legkisebb veszélyforrásnak számítson.

De, ha bővítésről van szó akkor a teljesítmény bővítését is értjük. Gyakori, amikor a fagyasztók számát növelni szeretnénk. A fagyasztó folyamatosan működik éjjel nappal így jelentős áramra van szüksége, ahhoz, hogy olyan fokon hűtsön, ahogyan beállítják. Az újépítésű házak manapság már számolnak ezzel a tendenciával és biztonsággal így eleve már olyan hálózati rendszert építenek föl, ami már fel van készítve az efféle terheléseknek.  Ez viszont a kisebb szám. Túlnyomó részben manapság sokkal több az olyasféle régiépítésű ház, lakóépület, társasház, ahol előfordulhat, hogy több mint 30 éve volt felülvizsgálva a vezetékeknek a helyzete.

Így korszerűtlen és sokan azért nem hívják a szakembereket, mert nem tapasztalnak, semmiféle bajt viszont az nem azt jelenti, hogy minden korszerű hiszen előfordulhat, hogy már valami vezeték olvad és napokon belül talán tűz is keletkezhet hirtelen. A vezetékek túlhevülhetnek így, ha valami elektromos eszköz meghibásodik, akkor nem feltétlen az eszközzel van baj. Talán a vezetékek elértek és kezdik funkciójukat elveszteni. Amikor valami gyanús tapasztalható akár kellemetlen füstős szag, sistergés a kapcsolóknál stb. Akkor valószínű, hogy elsőnek van olyan megfelelő eszköz a háztartásban, amivel be tudjuk mérni a probléma helyét például egy kábelkeresővel. De a legtöbb háznál semmi ilyen eszköz nem található. Ami nem probléma, sőt. Ezeknek a meghibásodásoknak a felismerése is önmagában komplikált és alapos szaktudást igényel. Nem érdemes otthon kísérletezni, hiszen az egészség és a testi épség a legfontosabb. Mindenféle elektromos hálózat bővítése tilos, ha azt nem hagyja jóvá az áramszolgáltató. Ha a bővítés lehetősége adott, akkor mindenképpen szükséges egy teljeskörű villanyszerelési felülvizsgálat.

A bővítés számtalan erősségű lehet. A gyorsszervizek rugalmasan kezelik az ilyen helyzeteket, hiszen a legfelkészültebbek és a lehető legnagyobb szakértelemmel mérik fel a helyzetet a lakásokban.

Lépjen velünk kapcsolatba!

démász regisztált villanyszerelő

Ha nyugodt szeretne lenni az otthonában elvégzett villamosági munka felől, akkor mindenféleképpen olyan regisztrált szakemberre bízza a kivitelezést, aki megtalálható a DÉMÁSZ regisztrált villanyszerelő listáján. Ez röviden azt jelenti, hogy ugyan a szakember nem a DÉMÁSZ közvetlen alkalmazásában áll, azonban a munkája és szaktudása megfelel a DÉMÁSZ által elvárt szintnek – ezáltal bártan ajánlják ügyeleiknek a szakembert.

A DÉMÁSZ által regisztrált villanyszerelők listáját itt éri el: https://www.meevet.hu/

Regisztrált villanyszerelőnek lenni annyit jelent, hogy egy országos szintű alkalmassági vizsgán megfelelt szakember az illető. Kicsit bővebben, a regisztrált villanyszerelők vizsgája az ország minden pontján azonos, így a vidéki és a fővárosi szerelőknek is épp ugyanolyan szaktudással kell rendelkezniük. A regisztrált villanyszerelői vizsgára belépési követelmények is vannak, a szakmai végzettségtől függően bizonyos idejű szakmai tapasztalatot igazoltan meg kell szerezni. Ez a szakmunkások esetében minimum öt év, mérnökök esetén 3. Ha mesterszerelő az illető,

nem szükséges a tapasztalati évek igazolása, automatikusan leteheti a regisztrált villanyszerelői vizsgát.

A szakma megvédése érdekében kizárólag leigazolt munkaviszonnyal rendelkező szerelők vehetnek részt az adatbázisba kerülését. Ha egyszer már igazolt villanyszerelővé vált az illető, az sem örökéletű – 3 évente frissítő és szinten tartó vizsgát kell tennie, ezzel is folyamatosan képezve magát.