Oldal kiválasztása

Villanyszerelési szerelvényezés árak

A villanyszerelés több különböző munkavégzésből áll össze. A vezetékezés, a vésés, a bontás, a kötések, a kisebb hibák javításától egészen a komplett elektromos felújításig, a szerelvényezésen át mind beletartozik. A szerelvényezésbe beletartoznak a kapcsolók, a dugaljak, a konnektorok bekötése, amelyek az egyserű szerelvényezés kategóriájába tartoznak.

villany-szerelo.hu

Vannak a szolgáltatói szerelvények, amelybe az internet, a televízió, valamint az internethez kapcsolódó bekötések tartoznak. Ezen kívül idetartoznak természetesen a lámpatestek bekötése és felhelyezése is. A cégek oldalain feltüntetett díjak, a villanyszerelés árak, beleértve a szerelvényezési díjszabást is, csökkenhetnek, hiszen a cégek szolgáltatásaihoz esetenként akár díjmentes bónuszt is csatolhatnak, mint például egy ingyenes kiszállás, vagy az ingyenes parkolási díj és még egyéb kedvezmények is előfordulhatnak.

Általánosságban elmondható, hogy a weboldalakon felsorolt villanyszerelési díjak folyamatosan frissítve vannak, így aki egy hivatalos villanyszerelési honlapot böngészik, ott általában naprakész árakat találhat. Ez megkönnyíti a tájékozódást és az előzetes kalkulációt, ha például az otthonukban felmerülnek a villanyszerelés, vagy akár csak a szerelvényezés munkálatainak lehetősége.

Általában a szerelvényezéshez darabonkénti árakat szoktak meghatározni a villanyszerelők, de előfordulhat, hogy bizonyos estekben óradíjas elszámolás történik. Szerelvényezés esetében attól is függhet az árak díjszabása, hogy a szerelvényeket a megrendelő a szolgáltató cégtől vásárolta meg, vagy pedig más forrásból, esetleg egyénileg beszerzett szerelvényekről van szó. Természetesen ezt is a vállalkozók és a cégek egyedi díjszabása határozza meg.

Olyan cégek is vannak, ahol nem csak a villanyszerelési munkákat végzik el, hanem a polcokat, karnisokat, képeket is felszerelik, felhelyezik otthonukba. Amennyiben fontosnak tartják, hogy akár egyetlen lámpát vagy konnektort, egy kapcsolót, vagy csillár felszerelését, javítását is szakemberre szeretnék bízni, arra is megvan a lehetőségük. Ha tönkrement a kapcsoló, vagy nem tetszik már a régi lámpa, esetleg nincs áram a konnektorban, vagy a csillárt szeretnék lecseréltetni, mindig az a legbiztonságosabb, ha villanyszerelő szakember végzi ezeket a feladatokat.

Az áram nem játék, még a szerelvényezés esetében sem, így fontos, hogy precíz, megbízható, és leginkább biztonságos munkát végeztessenek el.

Fontos szempont lehet az is, hogy megmaradjanak a falak épsége és a festés tisztasága is. Általában sosem árt egy személyes felmérés, hogy a szerelvények típusait be tudják azonosítani, majd, ha van rá igénye a megrendelőnek, akkor a felmérést követően a kivitelező cég vagy vállalkozó beszerezze a szükséges kapcsolókat, konnektorokat, vagy akár a televízió, a telefon, az internetcsatlakozókat, az usb kiállásokat. Néhány cégnél még akár a különböző elektromos eszközöket is beszerzik, ezzel is segítve a felújítást.

A profi villanyszerelők általában kizárólag professzionális gépeket használnak, ügyelnek a tisztaságra, és minden esetben a megrendelők igényeit és biztonságát szem előtt tartva, odafigyelnek a legkisebb feladatokra is. A munkájukról, amelybe beletartoznak a felhasznált anyagok, a munkadíj, valamint a garancia abban az esetben, ha saját forgalmazótól származnak az anyagok, munkalapot kötelesek kiállítani, ügyfeleik biztonsága és a cég megbízhatósága miatt egyaránt.

Nézzük meg milyen szerelvényezési árakkal, díjszabással kell számolni. Természetesen az árak csak tájékoztató jellegűek, vállalkozótól, cégektől, szolgáltatásoktól függően eltérőek lehetnek:

Létezik az úgynevezett kiállásos árkalkuláció. Ez azt jelenti, hogy a kiépítendő területen összeszámolják a szerelvények számát, amelybe beletartoznak a kapcsolók, a konnektorok, a lámpatestek, és ezt beszorozva a darabárral megkapják az elektromos alapszerelés megközelítő összegét. Ebbe csak a munkadíj tartozik bele legtöbb esetben, erre jön még a szerelvényezés kiállási költsége, valamint a szerelvények beszerzési ára. Igény esetén ehhez még hozzájöhet a biztosítéktábla, a fi relé beszerelési költsége, amely egy külön díjszabás által kerül kiszámolásra.

Minden esetben a beépített anyagok és az elvégzendő munka mennyiségének függvényében határozzák meg a pontos költségeket, egy előzetes helyszíni felmérést követően.

Említettem az óradíjas díjszabást, amelynél viszont nincs sem kiállási, sem parkolási díj felszámolva. Itt átlagosan óránként 10-15 ezer forintos első óradíjjal kell számolni, és a második órától általában már csökken az óradíj. Nagyságrendileg a második órától 8-12 ezer forintos költséggel kell kalkulálni.

A darabszámos elszámolás esetében, a mennyezeti lámpatesteknél 2-6 ezer forint, a csillárok esetében szintén, oldalfai lámpatestek esetében 2-5 ezer forintos költséggel lehet számolni. Kapcsolók és konnektorok bekötése átlagosan 1500 forintos darabártól kezdődnek, viszont darabáras szerelvényezésnél mindig van egy egyszeri kiállási díj, ami nagyon változó lehet, nagyságrendileg 5-10 ezer forint körüli költség, és ez esetben parkolási díjat is felszámolnak, ha olyan területen történik a szerelvényezés. Több szerelvény felszerelése esetében kedvezményekre is lehet számítani. Az anyagköltség minden esetben külön kerül felszámolásra.

Lépjen velünk kapcsolatba!